25 november, 2013till27 november, 2013

Den 25-27 november anordnar Jarl Hjalmarson Stiftelsen en rundabordskonferens i Stockholm om Balkans EU integration och regionalt samarbete. Deltagare är politiker från länderna på Balkan och Sverige.

21 november, 2013

Den 21 november anordnar Jarl Hjalmarson Stiftelsen en rundabordskonferens i Istanbul i samarbete med turkiska Association for Liberal Thinking (ALT), georgiska United National Movement (UNM) och National Independence Party of Azerbaijan (NIPA). Titeln för konferensen är “Struggling for an Open Society when coping with issues concerning National Security and Sovereignty.”

29 november, 2013till1 december, 2013

Den 29 november till 1 december anordnar Jarl Hjalmarson Stiftelsen i samarbete med bosniska center-högerpartiet SDA en ungdomskonferens om kampanj och kommunikation för partiets unga politiker.

14 november, 2013
12:00till13:00

Den 14 november anordnade Jarl Hjalmarson Stiftelsen ett lunchseminarium om utvecklingen i Venezuela.

När Nicolás Maduro valdes till att efterträda den bortgångne Hugo Chávez som Venezuelas president ärvde han ett delat land, en havererad ekonomi och ett korrupt system – kortfattat en misslyckad revolution.

Henrique Salas Römer, grundare av oppositionspartiet Proyecto Venezuela, gav vid ett seminarium i Stockholm den 14 november sin bild av den försämrade situationen i Venezuela. Salas Römer besökte Sverige tillsammans med en delegation parlamentsledamöter samt medlemmar från regionala och lokala församlingar.

6 november, 2013
12:00till17:00

Vi på Jarl Hjalmarson Stiftelsen vill bjuda in dig som är intresserad av utrikespolitik och demokratifrämjande till ett halvdagsseminarium om vår verksamhet och de utmaningar vi i dag ser i diktaturer och nyblivna demokratier.

Sedan 1994 har Jarl Hjalmarson Stiftelsen arbetat för att främja samverkan, utveckling och europeisk integration grundad på frihet, demokrati och marknadsekonomi. Detta sker genom upplysning och information till politiska partier och organisationer. I dag bedriver vi regionala projekt i Afrika, på Balkan, i Latinamerika, Kaukasus och Östra Europa samt landprojekt i Vitryssland och Turkiet.

Utbildningen arrangeras på Moderaternas hus i Stockholm och inleds med en gemensam lunch. För dig som bor utanför Stockholm står vi för resa och logi.

Varmt välkommen!

Onsdagen den 6 november, 2013, kl. 12.00-17.00

För anmälan samt övriga frågor, kontakta oss gärna per mail: hjalmarsonstiftelsen@moderat.se, eller Diana Gil per telefon: 08-676 80 56.

Vi ser fram emot din anmälan senast den 1 november.